
رئیس مرکز جهاد کشاورزی ایتیوند جنوبی در گفتگو با خبرنگار بازتاب دلفان بیان نمود که در خصوص این محصول تحولاتی پیش آمده است که به سمت مکانیزه شدن آن در کاشت، داشت و برداشت حرکت می کنیم و سال گذشته زراعی شهرستان دلفان به عنوان پایلوت نخود مکانیزه از طرف وزارت جهاد کشاورزی انتخاب شده است.
مهندس امین یاری عنوان نمود که در حوزه شهرستان برای کشاورزان و متقاضیانی که داشته ایم کلاسهای آموزش و ترویج برگزار شده است تا به این سمت جذب شوند، و همچنین روستای باباجان به عنوان پایلوت مرکز جهاد کشاورزی ایتیوند جنوبی انتخاب شده و پس از ترویج و آموزش کشاورزان اقدام به کشت به صورت مکانیزه نموده اند و لازم به ذکر است که تمام مراحل کاشت، داشت و برداشت به صورت مکانیزه انجام می پذیرد.
وی اضافه نمود کشاورزی سنتی عملکرد پایین دارد و به نیروی انسانی نیازمند است و از حیث اقتصاد کشاورزی برای خانوار این سبک کشاورزی مقرون به صرفه نمی باشد و در راستای اقتصادی کردن این محصول ضرورت دارد که به سمت مکانیزه شدن حرکت کنیم.
وی تصریح نمود که پس از مکانیزاسیون بحث زنجیره ارزش و فرآوری به صورت بسته های کوچک به جهت جلوگیری از خام فروشی در نظر گرفته می شود که قدمهایی در این خصوص برداشته شده است.